Tel: +4 0264 441 437 | E-mail: office@smileytravel.ro | Despre Noi | Contact Feed RSS  |   | 

Posteaza o oferta
 

€295.00

Senior-Voyage-2017-2018-Italia-Sicilia-Hotel Parco Augusto 4*

Senior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-exterior
Senior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-receptieSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-CameraSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-BaieSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-barSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-GradinaSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-GradinaSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-PiscinaSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-Piscina-InterioaraSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-PlajaSenior-Voyage-Italia-Sicilia-Hotel-Parco-Augusto-Restaurant

Descriere

Italia Sicilia

PALERMO-Riviera Ciclopilor-Catania-Taormina-SIRACUSA-Muntele Etna-Agrigento-MALTA-IL PADRINO

 

Senior Voyage este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a – si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie – mai. Ai intrat in Senior Voyage Club ? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr – o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai frumoase tari, Italia si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei.

 

Senior Voyage ofera ca destinatie de vacanta insula Sicilia in cea mai favorabila perioada a anului in care temperaturile sunt ideale pentru a vizita Sicilia, un adevarat muzeu in aer liber. Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si este locul care satisface toate cerintele celor care o aleg drept destinatie de vacanta, indiferent daca este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare si de natura sau de pasionati de arta, cultura sau istorie. Sicilia este un taram aparte, o insula separata de restul Italiei, nu numai de mare, ci si de secole de experiente istorice si culturale. Si totusi, este o parte extrem de importanta a tarii iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusetile insulei, spunea „sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari”.

De – a lungul timpului, acesta insula i – a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli si francezi. Invadatorii Siciliei au lasat insulei o extraordinara mostenire: teatrele de la Siracusa si Taormina, impozantele temple de la Agrigento si Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influente maure sau maiestuosul stil arhitectural, mostenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale si Cefalu. Principalele orase, care sunt si capitale de provincii, sunt Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna, Ragusa.

Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, fiind situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datoreaza in mare parte pietrei vulcanice, de culoare gri, folosita pentru numeroase edificii publice si palate. Frumusetea si valoarea artistica si istorica a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscuta prin includerea ei in Patrimoniul UNESCO.

Palermo, capitala Siciliei, este un oras modern, cu un ritm alert de viata si numeroase obiective interesante, mai ales vechi monumente si cladiri. Dar in afara obiectivelor culturale vom gasi si magazine, piete, restaurante si localuri traditionale. In Piata Marina se afla Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust asezat chiar langa cel al prietenului sau Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat in 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imensi ficusi cu trunchiuri impletite si de palmieri exotici. “Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo”, scrie pe soclul statuii revolutionarului de la 1848.

Taormina este recunoscuta ca fiind “Perla Marii Mediterane” si este situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr – o carte postala. Statiunea a fost construita pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Taormina poate fi cel mai bine descrisa ca fiind o combinatie intre munti, mare de azur si istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atractiile turistice importante; de aici puteti admira o frumoasa priveliste a coastei de est. O plimbare pe stradutele inguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele si restaurante este un prilej de incantare. Nu trebuie sa ratati o plimbare prin gradinile publice din Taormina, pline de verdeata si flori multicolore.

Il Padrino – „Nasul” Numele insulei Sicilia duce inevitabil cu gandul la Mafia Siciliana. Mafia s – a nascut la Corleone: un satuc “ratacit” in munti, “ascuns” in spatele orasului Palermo, pamant de agricultori si pastori, cicoare si ricotta. Aici se afla “Olimpul” nasilor, aici este centrul puterii a celebrei Cosa Nostra. Vulcanul Etna – „vulcanul care nu doarme niciodata”, a fost un subiect de mare interes pentru mitologia clasica si credintele populare; s – a incercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerandu – se ca zeii uriasi din legendele romane si grecesti controleaza vulcanul.

 

Pret: de la 295 Euro / loc in DBL.
Avans: 100 Euro / persoana.
Plecari: din Bucuresti.
Date de plecare: 25.09, 27.09, 29.09, 02.10**, 04.10**, 06.10**, 09.10**, 11.10, 16.10, 18.10, 20.10, 27.11, 28.12 – 2017.
Date de plecare: 04.04, 11.04**, 18.04**, 25.04**, 02.05*, 04.05*, 07.05*, 09.05*, 11.05*, 14.05*, 16.05*, 18.05*, 21.05*, 23.05*, 25.05*, 28.05*, 30.05*, 01.06*, 06.06*, 08.06* – 2018.

** Pentru plecarile din: 02.10, 04.10, 06.10, 09.10, 11.04, 18.04 si 25.04 se va achita un supliment de 20 Euro / persoana.
*Pentru plecarile din luna mai / iunie se va achita un supliment de 50 Euro / persoana.

 

Servicii incluse: biletul de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti, transfer aeroport – hotel – aeroport, 7 nopti de cazare la hotel 4*, mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa (intrare cu cina, iesire cu mic dejun), 1/2 zi excursie optionala inclusa (Riviera Ciclopilor), asistenta turistica pentru intreaga perioada (este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic. Precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.)

Bonus:

1. 1/2 zi excursie optionala BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Turul Cataniei).

2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 Euro de non – senior.

Pretul nu include: taxele de aeroport 95 Euro / persoana, supliment 50 Euro / persoana pentru plecarile din luna mai si iunie, supliment de 20 Euro / persoana pentru plecarile din: 02.10, 04.10, 06.10, 09.10, 11.04, 18.04, 25.04, asigurarea storno si medicala, mesele de pranz, intrarile la obiectivele turistice si alte cheltuieli personale, taxa de statiune (se va plati la hotel, 1 – 3 Euro / zi / persoana).

 

Hotel Parco Augusto 4* (sau similar) – www.parcoaugusto.com

 

Localizare: situat in Terme Vigliatore (Messina).
Camere: 90 de camere dotate cu: aer conditionat, TV, telefon, minibar, seif, baie privata, cosmetice de baie, uscator de par, balcon.
Facilitati hotel: receptie 24 / 7, restaurant, bar, terasa, gradina, piscina in aer liber, piscina acoperita, centru Spa (masaj – contra cost, baie turceasca – contra cost, sauna – contra cost), sala fitness, sala de conferinta, salon TV, WIFI, serviciu de xerox / fax, spalatorie (contra cost), camera pentru depozitarea bagajelor, room service (contra cost), serviciu de transfer – contra cost, rent – a – bike, rent – a – car, parcare.

 

Pret / persoana in camera dubla: de la 295 Euro.
Se accepta partaj !
Supliment single: 140 Euro.
Reducere a 3 – a persoana: 20 Euro.
Copil 0 – 1.99 ani: plateste taxele de aeroport 95 Euro.
Copil 2 – 11.99 ani: reducere 100 Euro in camera cu doi adulti, fara pat suplimentar.

 

Excursii gratuite:

1. Riviera Ciclopilor – reprezinta istorie, cultura, natura. Acest loc se afla in Acireale si a fost facut faimos de catre Homer in Odiseea sa. Riviera Ciclopilor ofera un peisaj frumos si pitoresc catre insulele Lachea si Le Corbusier.

2. Turul Cataniei – Vom vizita orasul de la poalele Etnei: centrul istoric, Domul si Piata Domului. Simbolul orasului este Fantana Elefantului, compusa dintr – un elefant sculptat din lava neagra si un obelisc egiptean deasupra. Elefantul apartine epocii romane, iar obeliscul are origine egipteana, realizat din granit. Ambele componente sunt antice si sunt ridicate pe un soclu de marmura alba. Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGECLUB CARD.

 

Nu ratati excursiile optionale:

1. Excursia in Taormina – este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sicilia. Orasul a fost construit pe o panta in trepte, ceea ce face Taormina o atractie unica. Vom vizita renumitul teatru grec. Optional, se poate face o mini croaziera in jurul golfului, pana la Capul Taormina, pentru a vedea grotele din imprejurimi.

2. Excursie in Siracusa – vizitam Siracusa, oras declarat patrimoniu mondial UNESCO. Incepem cu un tur de oras cu vizitarea principalelor atractii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul de papirus si Urechea lui Dionis. Vom incheia ziua cu o plimbare in Insula Ortigia. Nu ratati frumoasele strazi de piatra, cafenelele si restaurantele din Siracusa.

3. Excursie la Rezervatia Naturala Etna – o excursie pe muntele Etna este intr – adevar o adevarata aventura, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se viziteaza Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici puteti cumpara suveniruri sau sticle de vin sculptate in lava intarita. O parte din traseul pana la 3000 m se face cu telescaunul iar apoi ne continuam ascensiunea pe jos. La aceasta altitudine vom putea merge pe rauri de lava intarita „simtind” sub picioare caldura emanata de vulcan.

4. Excursie la Palermo – pentru a descoperi acest oras plin de locuri istorice si artistice, se vor vizita: Palazzo dei Normani cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala, Biserica Martorana. Nu putem rata Catacombele Capucinilor unde se pot vedea peste 8000 de fosti locuitori ai orasului Palermo mumificati, unii aproape scheleti, altii pastrati intr – o stare foarte buna. In drum spre Palermo vom vizita Monreale. Catedrala din Monreale este una dintre cele mai mari si frumoase catedrale. Minunatele mozaicuri, incanta privirea oricarui pelerin care ii calca pragul.

5. Excursie la Messina – este al treilea oras ca marime al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. De – a lungul timpului a experimentat puterea, declinul, expansiunea si distrugerea. In ciuda acestui fapt locuitorii orasului au gasit intotdeauna puterea, rabdarea si curajul pentru a rescrie istoria orasului lor mult iubit, o istorie cu radacini adanci in trecut. Se viziteaza: domul din Messina, Tezaurul, biserica catalana, statuia lui Juan de Austria, stramtoarea Messina, unde se intalnesc Marea Ionica si Marea Tireniana.

6. Valea Templelor in Agrigento – cea mai renumita atractie este situl arheologic ce contine ramasitele diferitelor temple dorice datand din secolul V I.Ch. Templul Concordia: Ridicat in 430 I.Ch., este cel mai bine pastrat templu doric si unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proportiei si armoniei formei. Templul Giunone: are 40 de coloane, din care 16 cu capiteluri. In apropiere sunt altarele de sacrificiu. Templul lui Hercules: Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rand de coloane pe toate laturile. Templul lui Zeus: una din cele mai mari cladiri a arhitecturii grecesti, masurand 112 / 56 m, a fost construit in 480 I.Ch. in cinstea lui Zeus, dupa victoria impotriva Cartaginezilor.
7. Turul Maltei – Vizitam Valletta oras modern dar vechi de peste 400 ani cu obiectivele: Catedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maestri (exterior) si Gradinile Barrakka. Catedrala Sf. Ioan este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez si cel mai bun exemplu de stil baroc. Catedrala adaposteste una din cele mai impresionante si faimoase opere de arta ale Europei: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul pictat de Caravaggio. Vizitam apoi Mdina, fosta capitala a Maltei cu catedrala Sf. Paul.

* Aceasta excursie se va organiza in functie de programul catamaranului. Grup minim 25 persoane.

 

Bine de stiut:

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare. Limita de bagaj admisa pentru bagajul de cala este de 23 Kg / pasager si pentru bagajul de mana este de 10 Kg / pasager (dimensiunile sunt: 55x40x20 cm). Pasagerii ce urmeaza a calatori in baza acestui contract beneficiaza, in mod gratuit, de prima piesa de bagaj de cala / segment de zbor / pasager. Pasagerii care vor avea mai mult de o piesa bagaj de cala, vor achita taxa aferenta acestui serviciu auxiliar, in conformitate cu conditiile de calatorie. Nu trebuie sa introduceti in bagalele dvs obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor. Orarul de zbor se poate modifica, astfel, el va fi comunicat cu exactitate inainte de plecare. Clasificarea hotelurilor este data de institutiile autorizate din Italia in functie de normele impuse de acestea.

 

Formalitati:

La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau a unui pasaport valabil minim 6 luni.

Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno, insa, agentia va recomanda sa le aveti. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu – i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

Util si practic:

Limba oficiala este italiana, insa locuitorii vorbesc si dialectul sicilian.
Moneda nationala este Euro.
Ora locala: GMT + 1 (GMT + 2 intre lunile martie si octombrie).
Clima este mediteraneana, cu veri calde si ierni blande. Temperaturile minime, in timpul iernii, nu coboara sub 9 grade C.
Temperaturi medii Sicilia:
Octombrie: 17°C
Noiembrie: 13°C
Decembrie: 9°C
Ianuarie: 7°C
Februarie: 8°C
Martie: 11°C
Aprilie: 14°C
Mai: 18°C

Bucataria nationala este bogata in preparate din peste, fara a neglija carnea, branza, legumele si verdeturile. O atentie particulara trebuie acordata si patiseriei siciliene, „connoli”, „cassate” si „pignaccata” fiind doar cateva din cele mai cunoscute specialitati.

Etichete si obiceiuri locale: Cand va intalniti cu cineva, oriunde ati fi, adresati un simplu buon giorno (buna ziua) sau buona sera (buna seara). Nu folositi familiarul ciao (buna sau la revedere) cu necunoscuti. „Te rog” se spune per favore, „multumesc” – grazie si „cu placere” – prego. Sarutul pe ambii obraji este o forma de salut extrem de des folosita intre cunoscuti, atat femei cat si barbati. Italienii se imbraca conservator in majoritatea ocaziilor, asa ca orice abatere de la acest stil va sari imediat in ochii tuturor.

Bacsisul: In restaurantele unde serviciile nu sunt incluse in nota de plata (servizio), bacsisul este 10 – 15% din pretul consumatiei. La hoteluri, puteti lasa pentru cameriste si portari aproximativ 50 eurocenti (1 euro daca va cheama taxiul). In hotelurile de lux, pretul se dubleaza. Taximetristii se asteapta sa primeasca 10% din costul calatoriei.

Shopping: Italia este paradisul cadourilor si al bunatatilor rare. Delicatesele culinare sunt preferatele turistilor. Lenjeriile, matasurile, dantelele, panzeturile, marmorajele si bijuteriile sunt usor de tansportat. Mai lasati loc in bagaje si pentru vinuri, haine si obiecte de lux, in special ustensile de bucatarie, stiut fiind faptul ca designerii italieni exceleaza in acest domeniu. Magazinele cu reputatie iti pot livra produsele de mari dimensiuni, cum ar fi obiectele de ceramica, piesele de mobilier sau antichitatile, direct acasa. In general, magazinele mici sunt deschise de martea pana sambata, intre 08:00 si 13:00 si 15:30 si 20:00.

Majoritatea sunt inchise lunea sau o jumatate de zi in orice alta zi a samptamanii. Pe timpul verii programul de lucru poate suferi mici modificari: se deschid dupa – amiaza, tarziu, pentru a evita caldura inabusitoare. In marile orase, in special in cazul magazinelor universale si de haine, exista tot mai mult tendinta de adoptare a unui program full – time (orario continuato) intre 09:00 si 20:00, de luni pana sambata ( si,ocazional, duminica). De obicei, supermarketurile si magazinele universale accepta cardurile de credit si cecurile de calatorie; la fel si magazinele de haine si de incaltaminte. In cazul bacaniilor si al magazinelor mici, in principiu trebuie sa ai cash la tine.

Telefoane de urgenta: Politia – 112, Urgente – 113, Pompieri – 115, Salvare – 118.

Ambasada Romaniei in Italia este la Roma. Adresa: Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma.

Telefon urgenta: 0039 06 808 45 29

 

Observatii:

*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 Euro / sejur 7 nopti.

BONUS pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment.

*Supliment de 20 Euro / persoana pentru plecarile din 02.10, 04.10, 06.10, 09.10, 11.04, 18.04, 25.04;
*Supliment obligatoriu de Revelion de 130 Euro / persoana (nu include cina festiva).
*Supliment obligatoriu cina festiva de 90 Euro / persoana.
*Supliment obligatoriu de Paste de 50 Euro / persoana.

*Excursiile optionale pot suferi modificari iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.

*Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

*Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

*Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu – se alternative similare. Hotelul va fi nominalizat cu 3 – 5 zile inainte de plecare.
*Distributia camerelor la hotel se va face de catre receptia acestuia. Probleme legate de amplasarea sau aspectul acestuia se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
*Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar / frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

*Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tara vizitata.
*Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
*Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

*Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

*Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras / statiune. Valoarea acesteia poate varia intre 1 – 3 Euro / persoana / zi.
*Grupul nu va astepta turistii care intarzie la imbarcare !

 

Transferuri catre aeroport din:

Brasov: 10 Euro / persoana / sens.
Ploiesti: 5 Euro / persoana / sens.
Craiova: 12 Euro / persoana / sens.
Sibiu: 15 Euro / persoana / sens.
Ramnicu Valcea: 10 Euro / persoana / sens.
Pitesti: 5 Euro / persoana / sens.
Constanta: 12 Euro / persoana / sens.
Galati: 12 Euro / persoana / sens.
Braila: 12 Euro / persoana / sens.

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

Preturi informative excursii optionale:

Agrigento si Piazza Armerina: 55 Euro / persoana.
Palermo si Monreale: 70 Euro / persoana.
Siracusa si Ortigia: 45 Euro / persoana.
Etna si Taormina: 65 Euro / persoana.
Messina: 40 Euro / persoana.
Caltagirone, Ragusa si Noto: 60 Euro / persoana.
Malta: 150 Euro / persoana.

 

Pentru oferte personalizate sau rezervare  Senior Voyage 2017-2018-Italia-Sicilia-Hotel Parco Augusto 4* , nu ezitati sa ne contactati!

 

Share Button
ID de referinta oferta: 58859db4eab2e40a

Report problem

Processing your request, Please wait....

Daca te intereseaza acesta oferta, completeaza formularul de mai jos pentru a trimite un mesaj autorului ofertei.